“In Australië” en “In Vietnam” zien het levenslicht

Na een vertaal- en herschrijfproces van vele maanden, waarbij de kilo’s eraan vlogen alsof iemand een luchtbed aan het oppompen was, kan ik nu eindelijk vol trots melden dat twee reisboeken tegelijk het levenslicht zien: In Australië en In Vietnam. 

In Vietnam
Met 100cc van Saigon naar Hanoi

Beschrijving
Met 100cc van Saigon naar Hanoi – twee Nederlandse vrienden besluiten het te gaan doen. In Saigon kopen ze ieder een ‘motor’ en beginnen zonder enige ervaring aan een avontuurlijke reis die hen langs de kust en door de Centrale Hooglanden voert.

Onderweg raken ze elkaar kwijt in het onmogelijke verkeer in Ho Chi Minhstad, slapen in spotgoedkope hotelletjes, hebben om de haverklap motorpech, vergapen zich aan het adembenemende landschap en komen terecht in de kleinste dorpjes. Alles verloopt volgens plan, totdat er zich twee Italianen en een knappe Russin bij het tweetal voegen die veel meer haast blijken te hebben. Terwijl de ene vriend met nauwelijks dertig kilometer per uur bergopwaarts weet te rijden, houdt de andere vriend vast aan de gezellige Italianen, die vijfhonderd kilometer per dag willen afleggen.

Is hun vriendschap – én de reis – bestand tegen de steeds groter wordende irritaties?

In Australië
Twee jaar in het land daaronder

Beschrijving
Op de eerste dag van zijn jaar in Australië hoort Jeroen Vogel dat hij er ook nog een tweede jaar mag blijven, mits hij drie maanden boerderijwerk verricht. Zo gezegd, zo gedaan. En zodoende verblijft hij, niet bepaald tegen z’n zin, twee jaar lang in The Land Down Under – het land daaronder.

Tijdens zijn trektocht door het roestrode landschap komt hij in aanraking met kleurrijke karakters, werkt als pompoenenplukker (succesvol) en koeienmelker (stukken minder succesvol), stuit op de problematische verstandhouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen, treft zijn auto – twee dagen voordat hij aan een roadtrip zou beginnen – uitgebrand aan, ploegt door de Tasmaanse sneeuw en werkt kortstondig aan zijn nieuwe ‘carrière’ in de irrigatie-industrie. Maar bovenal wordt hij verliefd op het prachtige land dat Australië heet.

In Australië is een heerlijk reisverhaal dat met veel vaart, humor en scherpe observaties een treffend beeld schetst van een land dat zo herkenbaar is en tegelijkertijd zo ontzettend uniek.

Lezing over backpacken in Australië
Nu de druk van deze projecten van de ketel is, kan ik me richten op andere projecten. Dat zijn onder meer deze website en mijn volgende boek, In Nederland, maar ook het (Engelstalige) avonturenboek American Safari, de sci-fi-thriller Genen (“Wie is jouw vader?”) en het optuigen van lezingen over backpacken in Australië. Genoeg leuke dingen, dus.

In Australië en In Vietnam op de Kindle
De Kindle is de eigen e-book reader van Amazon, maar kan op elk apparaat worden gedownload. Daarna zijn de boeken direct én spotgoedkoop ($3!) verkrijgbaar als e-boek (alleen met credit card).

DOWNLOAD DE KINDLE READER

Voor een preview van de boeken, klik op de onderstaande links.

GA NAAR DE AMAZON-PAGINA VAN IN AUSTRALIE 

GA NAAR DE AMAZON-PAGINA VAN IN VIETNAM

Als paperback zijn de boeken te bestellen via… Boekenbestellen.nl!
Houdt u liever, zoals ik, een echt boek in de hand, volg dan deze link naar Boekenbestellen.nl. Via de zoekfunctie (“Jeroen Vogel”) vindt u beide boeken. Dan heeft u binnen een handvol werkdagen een paperback-exemplaar in huis! (Betaling ook via iDeal mogelijk.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s