Nu nog even geduld, aub – maar straks valt hier van alles te beleven!

Hallo, beste (armstoel-)reiziger!

Er gebeurt hier nog niet veel.

Ja, hieronder staan wel wat blogs, maar die zijn min of meer incidenteel geplaatst.

Gaat het dan nog wat worden met deze site? En zo ja, wat gaat er allemaal gebeuren?

Van alles, maar ik zal me eerst even voorstellen.

Mijn naam is Jeroen Vogel. Ik probeer als zelf-publicerend reisschrijver een naam voor mezelf op te bouwen. Dat klinkt niet erg stoer, mensen die pogen iets te doen, maar het is op dit moment wat het is. Omdat ik een gezonde hekel aan marketing heb, ga ik de bezoekers aan deze website niet confronteren met smeekbedes (je weet wel, zo’n berichtje dat op een gegeven moment op het scherm verschijnt, over het artikel heen dat je aan het lezen bent) om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief of me alsjeblieft te volgen op sociale media. Ik heb wel bijbehorende pagina’s op Facebook en Twitter, maar die liggen op dit moment nog stiller dan deze website. Een nieuwsbrief heb ik nog niet eens opgezet, en ik weet eerlijk gezegd niet of het daar ooit van komt.

Wat ik wél aan het doen ben, is het schrijven van boeken. Ik wil er prachtige producten van maken, die op verschillende manieren verkrijgbaar zijn: gedrukt via de boekhandel en via Amazon (meer dan twee keer zo goedkoop!), als e-boeken en als boekazines. Het kost heel veel tijd om dit goed in elkaar te zetten. Vanwege die benodigde naamsbekendheid moeten het eenduidige en dus herkenbare producten zijn – schrijfstijl, ontwerp, inhoud – terwijl elk reisverhaal weer een compleet andere beleving is. Dat is, zoals je kunt begrijpen, een beste uitdaging.

Hier is een greep uit de boeken die ik nu aan het maken ben:

In de Amerika’s: Van de ijsberen naar de pinguïns… met de bus! is een avontuurlijk reisverhaal waarin ik met het openbaar vervoer van de ijsberen in het Canadese Churchill per trein en bus naar de pinguïns in Chili (en verder naar Ushuaia) reis.

In Banff: Alles over Canada’s eerste nationaal park is van een geheel andere orde: dit is een veel kleiner boekje waarin het ontstaansverhaal en de toeristische attracties van Banff National Park worden belicht.

In Groot-Brittannië: Het lange pad naar Cape Wrath vertelt het verhaal van mijn wandeltocht van Bognor Regis aan het Engelse Kanaal naar Cape Wrath in het uiterste noorden van Schotland. Ik had dit gebaseerd op het boek The Road to Little Dribbling van Bill Bryson, die daarin een lijn trok tussen beide plaatsen en meldde dat dit de langste lijn was die je in Groot-Brittannië kunt afleggen zonder zout water te kruisen. Dat is niet helemaal waar, maar ik bleek de eerste te zijn die er een wandeltocht aan wijdde – met goedkeuring van Bill Bryson zelf.

Zodra deze en de andere projecten in de volgende stadia zijn, komt er meer tijd vrij voor deze website (en weer later – stap voor stap – ook voor het Engelstalige zusje writingtraveller.com). Ik wil me dan voornamelijk gaan richten op korte “In …”-verhalen, waarin steden of gebieden worden belicht; met de interviewserie “Reizende Nederlanders” heb ik leuke plannen om het veelzijdiger te maken (naast backpackers ook uitwisselingsstudenten, beroepsmatige reizigers (Defensie-personeel, journalisten, diplomaten, enz.); incidentele (reis)artikelen die niet gebonden zijn aan een bepaalde plaats of persoonlijk interview.

Dit komt later in 2019 van de grond. Echt. Maar excuseer me nu, alsjeblieft, ik heb nog wat boeken bij te schaven.

–Jeroen Vogel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s