In de Amerika’s

Van de ijsberen naar de pinguïns… met de bus!

In het noorden van Noord-Amerika leven de ijsberen; in het zuiden van Zuid-Amerika de pinguïns. Deze iconische dieren vormen het uitgangspunt van een avontuurlijke uitdaging: hen verbinden met het openbaar vervoer. En omdat er in de Amerika’s nog nauwelijks treinen rijden, betekent dit vooral veel, héél veel busritten.

Vanuit het Canadese Churchill, de “IJsbeerhoofdstad van de Wereld,” gaat de reis dwars door de leegte van Canada richting de Verenigde Staten en Mexico, waar hij vast komt te zitten door een orkaan en een hotelkamer deelt met een drugssmokkelaar; in Honduras moet hij een grenswachter omkopen alvorens het land uit te mogen en in Panama reist hij in de voetsporen van de legendarische reisschrijver Paul Theroux langs het Panamakanaal. Via landen als Colombia, Ecuador, Peru en Bolivia bereikt hij het noorden van Chili, waar zijn weerzin tegen de krappe en dampende bussen inmiddels zodanig groot is geworden, dat liften door de gortdroge en snikhete Atacamawoestijn plotseling een heel aanlokkelijk alternatief lijkt.

In dit heerlijke reisboek vol kleurrijke karakters doet Jeroen Vogel op humoristische wijze verslag van zijn meest avontuurlijke reis tot nu toe.

VERKRIJGBAAR VANAF 5 OKTOBER