Je eigen reisverhaal!

Jouw stad of dorp is altijd een bezoekje waard
Heb je zin om mij rond te leiden door jouw woonplaats en de hoofdrol te spelen in een reisverhaal op deze website? Ken jij genoeg leuke plekjes, historische feiten en lokale producten voor een interessant artikel? Geen bezwaar tegen het publiceren van je naam en foto?

Laat me weten wat jouw woonplaats zo bijzonder maakt via het contactformulier!

Bedrijven, organisaties en instellingen: zeg het met een meeslepend reisverhaal
Op zoek naar een reisverhaal op maat om te verspreiden onder afnemers of relaties? Wilt u een exclusief verhaal kunnen vertellen tegen een exotische achtergrond? Moet het groots en avontuurlijk zijn, of juist klein en intiem? Wordt het tijd om met iets anders te komen dan spaarzegels voor een messenset? 

Zo ja, lees dan vooral verder.

Sommige mensen noemen het branded content, maar dat klinkt eerder als een snel geschreven blogpost dan een goed verhaal. Dit is veel meer dan slechts de creatie van snelle content. De productie van een reisverhaal kan enige maanden duren. Maar juist door die overtreffende trap is er veel meer mogelijk dan alleen branding en/of marketing: het biedt de mogelijkheid om een lezer daadwerkelijk te inspireren met een eerlijk verhaal.

Het concept is simpel:

  • Een bedrijf, instelling of organisatie selecteert een land, deelstaat, provincie of anderzijds duidelijk gedefinieerde regio waar haar reisverhaal zich moet afspelen;
  • Het verhaal krijgt een thema mee;
  • Het avontuur wordt beleefd;
  • Het verhaal wordt geschreven en afgeleverd;
  • Het verhaal kan worden gedistribueerd.

Hier zijn enkele (fictieve!) voorbeelden die de ontelbare mogelijkheden illustreren:

  • Een fabrikant van e-bikes wil een verhaal hebben waarin met haar nieuwste model de ringweg van IJsland wordt bereden;
  • Een reisorganisatie wil haar klanten inspireren om op een populaire bestemming in Spanje toch eens van de gebaande paden af te wijken;
  • Een hulporganisatie wil een verhaal waarin haar goede doel op een toegankelijke manier wordt geportretteerd en uitgelegd. 

De exclusiviteit wordt mede gewaarborgd door het feit dat een lands- of gebiedsnaam niet twee keer in een verhaal als achtergrond dient. Als “IJsland” wordt vergeven aan de fietsfabrikant uit het voorbeeld, dan zal voor een autofabrikant met dezelfde wens naar een geschikt alternatief moeten worden gezocht. (De enige uitzondering wordt gemaakt wanneer een reis door meerdere land voert: zoals een kajakfabrikant die een Rijn-vaartocht wilt en waarvoor drie landen doorkruist moeten worden.)

Een land dient in onze context slechts als een geografische plaats. Wanneer het verhaal zich juist in een provincie of stad moet afspelen, dan kan dat natuurlijk ook. Het kan dus “In IJsland” zijn, maar ook “In Deventer.” 

Hoelang moet een verhaal worden?
Voor landen geldt een standaard aantal woorden van 50.000; voor deelstaten en provincies 30.000; voor steden 20.000. Dit zijn richtlijnen om de eenheid in het oeuvre te bewaken waar omwille van het verhaal van kan worden afgeweken. Zo is het boek over Australië bijna twee keer zo dik als de richtlijn en groeide het verhaal over Venetië uit tot bijna 50.000 woorden. 

Wat kost het?
Volledig afhankelijk van de wens en bijbehorende onkosten. Dit wordt in overleg vastgesteld. 

Mijn eigen voorwaarden – als schrijver heb je je naam als merk in het oog te houden – zijn ook eenvoudig. Al mijn reizen – zowel die in opdracht als op eigen initiatief – voeren van A naar B. Elk reisverhaal dat ik schrijf geeft een objectieve weergave van de reis. De titel is altijd “In …”, gevolgd door een later te kiezen ondertitel. 

Dat was een globale introductie. Elk ander detail is afhankelijk van de vraag. Daartoe kunt u vrij en onvoorwaardelijk gebruik maken van het onderstaande contactformulier.