In Nederland

EEN REIS DOOR EEN KLEIN KONINKRIJK

In Nederland wordt het verslag van een reis door alle twaalf provincies, waarvan de route is samengesteld aan de hand van ruim vijftig bestemmingen. Onderweg wordt de lezer niet alleen meegenomen op een reis door het landschap en vele dorpen en steden, maar ook getrakteerd op verhalen uit de geschiedenis en van tegenwoordig. 

De reis begint in Amsterdam, waar schrijver Jeroen Vogel (In AustraliëIn Vietnam en American Safari) zich onder de toeristen begeeft om te zien wat hen zoal naar Amsterdam brengt. Daarna gaat het richting Castricum, Alkmaar en Den Helder, en richting Friesland en Groningen, en zuidwaarts. Onderweg worden er legerbases, een voedselbank, een zorgboerderij, een molenviergang (de enige nog werkende ter wereld!) en vele musea bezocht, zijn er boeiende gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen en komt de rijke geschiedenis op een levendige en toegankelijke manier aan bod.

Omdat het de bedoeling is dat dit boek in zoveel mogelijk boekenkasten komt te staan, wordt de toon licht en humoristisch en tegelijkertijd informatief en gedetailleerd. Het wordt ook “tienervriendelijk” – middelbare scholieren zullen zich door het boek geïnspireerd voelen om zelf op reis te gaan door Nederland.

Onderstaand een kaart met de bestemmingen waar Jeroen Vogel al geweest is voor een reportage:

 

 

Mocht je naar aanleiding van deze pagina in contact willen treden met de schrijver van In Nederland, gebruik dan dit contactformulier:

Heeft dit project al een uitgever?
Nee, het is nog niet aangeboden aan een uitgeverij. Maar elke uitgeverij met interesse wordt van harte uitgenodigd om gebruik te maken van het contactformulier (zie hierboven), zodat er kan worden gekeken of het een match made in heaven is.