Over Jeroen

De Schrijvende Reiziger is de website van de Nederlandse reisschrijver Jeroen Vogel.

Na meer dan tien jaar lang te hebben gewerkt aan een indrukwekkende lijst werkvakanties – o.a. als uitwisselingsstudent in de Verenigde Staten, camp counselor in datzelfde land, koeienmelker in Noorwegen, appelplukker in Frankrijk, en een carrière van campingmedewerker tot regionaal manager – is hij na twee jaar backpacken in Australië en een van-zuid-naar-noord motorreis door Vietnam zich gaan toeleggen op het schrijven van reisboeken.

In 2015 en begin 2016 reisde hij voor zo’n schrijfproject met het openbaar vervoer van de Canadese ijsberen naar de Chileense pinguïns (en vervolgens door naar Ushuaia, de meest zuidelijke stad ter wereld). Hierover is in 2017 het Engelstalige avonturenboek American Safari verschenen.

In hetzelfde jaar is ook het boek Baffling Banff verschenen, waarin Jeroen de geschiedenis en de cultuur van het Canadese toeristenstadje Banff belicht tegen de achtergrond van zijn verblijf aldaar.

Op Nederlandstalig gebied verschenen In Australië: Twee jaar in het land daaronder, een hilarisch, informatief en onderhoudend reisverhaal over de twee jaar die Jeroen als backpacker in ‘het land daaronder’ doorbracht, en In Vietnam: Met 100cc van Saigon naar Hanoi, over een motorreis die hij met een vriend uit Nederland volbracht.

In Australië en In Vietnam markeren het begin van een reisboekenserie waarin elk land of geografisch gebied een eigen aflevering kan krijgen, al dan niet gebundeld (denk bijvoorbeeld aan één boek met kortere verhalen over kleine landen). Het derde boek in deze serie, In Nederland: Een reis door een klein koninkrijk, kwam in het voorjaar van 2018 uit. In het najaar volgde het vierde boek, het Engelstalige In Britain.

In 2018 werd Jeroen de eerste man ooit die de Bryson Line dwars door het Verenigd Koninkrijk bewandelde. 

Op De Schrijvende Reiziger worden regelmatig blogs en reisgerelateerde artikelen gepubliceerd, alsmede interviews met Reizende Nederlanders. 

Samenwerking? Uw eigen reisverhaal?
Kijk voor meer informatie op de pagina “Je eigen reisverhaal!