Over Jeroen

De Schrijvende Reiziger is de website van de Nederlandse reisschrijver Jeroen Vogel (Hoorn, 1981).

Vroeger deed ik aan werkvakanties (o.a. uitwisselingsstudent in de Verenigde Staten, zomerkampbegeleider in datzelfde land, koeienmelker in Noorwegen, appelplukker in Frankrijk, campingmedewerker in Kroatië en Italië) en nu maak ik trektochten (te voet door Groot-Brittannië, per trein door Cuba, met lokaal openbaar vervoer van de ijsberen naar de pinguïns). Ik ben vrijgezel en beschikbaar, maar bijzonder lastig te verleiden. 

In elke reis schuilt een verhaal, want elke reis draait, ongeacht de locatie, om mensen. Het zijn de bewoners én de andere bezoekers van een land, staat, provincie of stad die een reiziger confronteren met avontuur, hulp, argwaan en goedhartigheid. Die reisverhalen schrijf ik op, als boek of blog. Het ene verhaal is vele malen avontuurlijker, grappiger, treuriger of dramatischer dan het ander, maar waar ik ook ben en wat ik ook schrijf, ik probeer altijd vermakelijk, informatief en onderhoudend te zijn. Meer consistentie kan ik niet bieden. Mooi, toch?

Op De Schrijvende Reiziger worden naast reisverhalen ook reisgerelateerde artikelen gepubliceerd, alsmede interviews met Reizende Nederlanders. 

Samenwerking? Uw eigen reisverhaal?
Kijk voor meer informatie op de pagina “Je eigen reisverhaal!

Schrijf me!